- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ע"א 001046/03
|
ע"א בית המשפט המחוזי בתל אביב |
001046-03
23.3.2005 |
|
בפני : 1. הילה גרסטל - אב"ד 2. עוזי פוגלמן 3. אילן ש. שילה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. קינוטק בע"מ 2. מורן שגב |
: בנק פועלי אגודת ישראל בע"מ |
| פסק-דין | |
1. זהו ערעור על פסק-דינו של בית משפט השלום בתל-אביב (כב' השופטת אבניאלי) מיום 11.7.02 בת.א 15102/02 שלפיו ניתנה למערערים רשות להתגונן בכפוף להפקדת סך 300,000 ש"ח. משלא הופקד הסכום הנדרש, ניתן פסק-דין המקבל את התביעה במלואה, הכל כפי שיפורט להלן.
2. הרקע:
(א) המשיב הגיש נגד המערערים תביעה כספית, בסדר דין מקוצר, לתשלום סך 792,538.52 ש"ח בגין יתרת חובה שנוצרה בחשבון המערערת (להלן: - " המערערת" או " החברה") לו ערב המערער 2 (להלן: - " המערער") בערבות מתחדשת ללא הגבלה בסכום.
(ב) המערערים הגישו בקשת רשות להגן וטענו שהמערער הקים את החברה בחודש מאי 2000, כחודשיים לאחר שחרורו משירות סדיר בצה"ל, ומטרתה היתה לעסוק בפיתוח תוכנה ואפליקציות באינטרנט ולגייס משקיעים למימון.
את חשבון הבנק של החברה פתח לצורך הפעילות המתוכננת, כאמור, אך משלא הושג כל מימון - החליט המערער לוותר על הרעיון.
טענתו היחידה של המערער היא: "מעולם לא בצעתי פעולה כלשהי בחשבון החברה, מעולם לא משכתי כספים כלשהם מחשבון החברה, מעולם לא ייפיתי את כוחו של אדם ו/או גוף כלשהו לפעול בשמי ו/או בשם החברה בחשבון הבנק" (סע' 6 לתצהיר המערער בבש"א 105262/02).
בהמשך תצהירו (סע' 7) ציין המערער שלא ידע על יתרת החובה עד 28.12.01 עת קיבל לראשונה הודעה מהבנק.
(ג) המערער נחקר על תצהירו בבית משפט שלום ובעת חקירתו התברר שבניגוד לאמירות הנחרצות בתצהירו בסע' 6, מצויים בבנק מסמכים בחתימתו, המעידים על פעולות שעשה בחשבון. כך, למשל, מש/1 - טופס "שיקים לנכיון" ומש/4 - (מספר טפסים). המערער אישר שאכן חתם על המסמכים האלה אך טען שלא עשה פעולות אלו.
במהלך חקירתו הנגדית נזכר שמו של אביו של המערער כמי שבא איתו לבנק לפתיחת החשבון, אך ללא כל מעורבות מעבר לכך. המערער טען שלא שאל את אביו אם ביצע פעולות בחשבון (עמ' 3 שורה 1) וכן הדגיש "אני סומך על אבי" (עמ' 3 שורות 24-25).
(ד) השופטת הנכבדה בדקה את טענות המערערים וקבעה שטענת המערערים עומדת בניגוד לשורה ארוכה של מסמכים הנחזים להיות חתומים בחותמת החברה ובחתימת המערער - ולכן - קשה לייחס להן משקל.
השופטת גרסה שיש מקום לדחות בקשת המערערים לרשות להתגונן, אך החליטה שלא לסגור לחלוטין את הדלת בפניהם, ומתוך מחשבה שאולי יהיה בידיהם להוכיח שאין מדובר בפעולות שביצע המערער, העניקה למערערים רשות להתגונן בכפוף להפקדת סך 300,000 ש"ח תוך 20 יום.
הסכום האמור לא הופקד וניתן ביום 11.7.02 פסק-דין המחייב את המערערים לשלם את מלוא סכום התביעה.
על פסק-דין זה הוגש הערעור.
אנו לא נתייחס בפסק-דיננו להליכים נוספים שננקטו לאחר מתן ההחלטה הדוחה את הבקשה לרשות להגן, אלא אך ורק לגופו של עניין, כפי שיובהר.
3. הערעור
בערעור שהגישו המערערים מתייחסים הם הן לעובדה שלא היה מקום לדעתם להתנות מתן הרשות להגן בהפקדת ערובה, כשברור שאם יוכיחו טענותיהם, יהיו הם פטורים מתשלום, הן לעובדה שהערובה הגבוהה שנקבעה סתמה את הגולל על סיכוייהם להוכיח את טענותיהם והן לעניין אי המצאת מסמכים מצד המשיב, כשנדרש לעשות כן.
באשר למסמכים שהוצגו למערער במהלך הדיון והסתבר שהם חתומים על-ידיו בבקשת רשות להגן - נטען בערעור שהמערער לא יכול היה לטעון זיוף לפני מועד הדיון מאחר שלא ראה את המסמכים קודם לכן, וכן - שטעתה השופטת הנכבדה בכך שלא ייחסה חשיבות לטענת המערער שלמרות חתימתו עליהם, הוא לא ביצע מעולם נכיון שיקים אצל המשיב.
4. דיון והכרעה
לאחר שעיינו בערעור, בעיקרי הטיעון ובמוצגים, וכן לאחר ששמענו את טיעוני ב"כ הצדדים לפנינו, הגענו למסקנה שדין הערעור להדחות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
